TPAO, Pakistan’ın denizlerinde enerji keşfine çıkıyor

Türkiye, Pakistan’a Enerji Keşfi İçin Adım Attı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın açıklamasına göre, Türkiye, yurt dışında petrol ve doğal gaz aramak için önemli bir adım attı. Oruç Reis Sismik Araştırma Gemisi, Somali denizlerindeki faaliyetlerine devam ederken, bu sefer Pakistan ile yeni bir işbirliği kuruldu.

PAKİSTAN’IN 40 DENİZ BLOKU İÇİN YAPACAĞI İHALEYE TPAO DA KATILACAK

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) ile Pakistan’ın 3 milli petrol şirketi, Pakistan’ın 40 deniz bloku için yapacağı ihaleye ortak teklif verecekler. Islamabad’da gerçekleştirilen Pakistan Madencilik Yatırım Forumu’na katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, bakanlar oturumunda önemli açıklamalarda bulundu.

ORTAK TEKLİF VERME ANLAŞMASI İMZALANDI

Forum kapsamında Türkiye Petrolleri ile Pakistan’ın milli petrol şirketleri Mari Energies, OGDCL ve PPL arasında Ortak Teklif Verme Anlaşması imzalandı. Bakan Bayraktar, bu anlaşmanın, Türkiye ile Pakistan arasındaki stratejik enerji ortaklığını daha da güçlendireceğini belirtti.

PAKİSTAN’DAKİ İHALEYE 4 ŞİRKET ORTAK OLACAK

Pakistan, 30 Haziran 2025’te Makran ve Indus açık deniz havzalarında toplamda 40 deniz arama bloku için ihale yapacak. Anlaşmaya göre, biri Türk diğer üçü Pakistanlı olan dört şirket, belirlenen bloklara ortak teklif sunacaklar.

ENERJİ İLİŞKİLERİ MASAYA YATIRILDI

Bakan Bayraktar, Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif tarafından kabul edilirken, Türkiye ve Pakistan arasındaki enerji ilişkileri ele alındı. Ayrıca, Bayraktar, Pakistan Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Asım Munir ile de görüştü. Türkiye’nin enerji arayışlarına destek olan bu adımlar, bölgesel enerji güvenliği açısından da büyük önem taşıyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)

Related Posts

Avrupa borsalarında, ABD-Çin ticaret geriliminde yumuşama beklentisi

Avrupa borsaları, ABD-Çin ticaret geriliminde yumuşama umuduyla yükselişle kapandı.

İstanbul depremleri sonrası e-ticarette afet ürünlerine talep patladı

İstanbul’da yaşanan depremlerin ardından deprem çantası, çadır, powerbank ve yağmurluk satışları fırladı. Online alışverişte afet ürünlerine talep yüzde 400’e varan artış gösterdi, çadır siparişleri ise 5,5 kat yükseldi.

Elektrik dağıtım şirketleri yeni yatırım dönemine hazırlanıyor

Elektrik dağıtım sektöründe 2026-2030 yıllarını kapsayacak 5 yıllık tarife dönemi hazırlıkları hız kazanırken şirketler reel yatırım teklifiyle sürece girmek için çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Metropoll Anketi: Ekonomiye en büyük etki İmamoğlu’nun tutuklanması mı, protestolar mı?

Ülke ekonomisini İmamoğlu’nun tutuklanması mı yoksa CHP’nin başlattığı protesto ve boykotlar mı daha çok olumsuz etkiledi? Metropoll Araştırma Nisan ayı sonuçlarını yayımladı.

Kurban Bayramı öncesi denetim: Hayvan nakillerine yeni kurallar geldi

Tarım ve Orman Bakanlığı, Kurban Bayramı öncesi hayvan ve hayvansal ürünlerin nakil süreçlerini daha etkin izlemek için yönetmelikte değişikliğe gitti. Artık veteriner kontrolü zorunlu, rapor süresi ise 5 günden 3 güne indirildi.

Ankara-Sivas YHT hattı 2 Yılda 1,6 milyon yolcu taşıdı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-Sivas YHT Hattı’nın iki yılda 1 milyon 660 binden fazla yolcuya hizmet verdiğini, İstanbul-Sivas arasında başlatılan doğrudan seferlerde de 550 bini aşkın kişinin seyahat ettiğini açıkladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir