İkramiyeyi yüzde 100 artırdı, en düşük maaşı da 50 bin lira yaptı!

Antikkapı A.Ş. ve TOLEYİS Arasında Toplu İş Sözleşmesi Uzlaşması Sağlandı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraki Antikkapı A.Ş.’de toplu iş sözleşmesinde taraflar anlaşmaya vardı. İşveren ve Türkiye Otel Lokanta Dinlenme Yerleri İşçileri Sendikası (TOLEYİS) arasındaki görüşmelerin başarısız olması üzerine arabuluculuk süreci başlatılmıştı. Ancak, arabuluculuk süreci de mart sonunda sonuçsuz kalmıştı.

TOLEYİS, 2002 yılından bu yana Antikkapı AŞ’de faaliyet göstermektedir ve sürecin yeni bir aşamaya taşınacağını duyurmuştu. TOLEYİS İstanbul 1 Nolu Şube Başkanı Nuri Osman Sarı, 15 Nisan’da grev kararı alabileceklerini açıklamıştı.

Dün, yerel yayın organı Özgür Kocaeli’nin haberine göre taraflar tekrar bir araya geldi. Görüşmelerde, 550 çalışanı etkileyen bir anlaşmaya varıldı. Antikkapı A.Ş. Genel Müdürü İsmail Yıldırım, sosyal medya hesabından anlaşmanın sağlandığını duyurdu.

Yıldırım, “Personelimizi enflasyona ezdirmeyecek bir zam oranı belirleyerek, 2 yıllık bir sözleşme imzaladık. Enflasyonun üzerinde bir zam oranı belirlendi ve yıllık ikramiye gün sayısı 20’den 40 güne yükseltildi” ifadelerini kullandı.

Toplu İş Sözleşmesi imzalanmasının ardından konuşan TOLEYİS İstanbul 1 Nolu Şube Başkanı Nuri Osman Sarı, sonucu olumlu olarak değerlendirdi. Sarı, “Masada hak ettiklerimizi aldık,” dedi. Ayrıca, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’a ve Antikkapı A.Ş. Genel Müdürü İsmail Yıldırım’a teşekkürlerini iletti.

KAZANILAN HAKLAR SÖZLEŞMEDE

Sözleşme kapsamında işçilere şu haklar sağlandı:

  • – Ham brüt ücretlere ve sosyal haklara yüzde 42 oranında artış yapıldı.
  • – İkramiyelerde yüzde 100 artış gerçekleştirildi.
  • – En düşük giydirilmiş ücret 50.000 TL oldu.

Related Posts

Avrupa borsalarında, ABD-Çin ticaret geriliminde yumuşama beklentisi

Avrupa borsaları, ABD-Çin ticaret geriliminde yumuşama umuduyla yükselişle kapandı.

İstanbul depremleri sonrası e-ticarette afet ürünlerine talep patladı

İstanbul’da yaşanan depremlerin ardından deprem çantası, çadır, powerbank ve yağmurluk satışları fırladı. Online alışverişte afet ürünlerine talep yüzde 400’e varan artış gösterdi, çadır siparişleri ise 5,5 kat yükseldi.

Elektrik dağıtım şirketleri yeni yatırım dönemine hazırlanıyor

Elektrik dağıtım sektöründe 2026-2030 yıllarını kapsayacak 5 yıllık tarife dönemi hazırlıkları hız kazanırken şirketler reel yatırım teklifiyle sürece girmek için çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Metropoll Anketi: Ekonomiye en büyük etki İmamoğlu’nun tutuklanması mı, protestolar mı?

Ülke ekonomisini İmamoğlu’nun tutuklanması mı yoksa CHP’nin başlattığı protesto ve boykotlar mı daha çok olumsuz etkiledi? Metropoll Araştırma Nisan ayı sonuçlarını yayımladı.

Kurban Bayramı öncesi denetim: Hayvan nakillerine yeni kurallar geldi

Tarım ve Orman Bakanlığı, Kurban Bayramı öncesi hayvan ve hayvansal ürünlerin nakil süreçlerini daha etkin izlemek için yönetmelikte değişikliğe gitti. Artık veteriner kontrolü zorunlu, rapor süresi ise 5 günden 3 güne indirildi.

Ankara-Sivas YHT hattı 2 Yılda 1,6 milyon yolcu taşıdı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-Sivas YHT Hattı’nın iki yılda 1 milyon 660 binden fazla yolcuya hizmet verdiğini, İstanbul-Sivas arasında başlatılan doğrudan seferlerde de 550 bini aşkın kişinin seyahat ettiğini açıkladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir