Değeri 15 senede 5 trilyon dolardan 15 trilyon dolara çıkacak: Başı Çin, Hindistan, Türkiye ve Suudi Arabistan çekecek

Tatil Amaçlı Seyahat Harcamaları 2040’a Kadar Üç Kat Artabilir

Boston Consulting Group’un (BCG) son araştırmasına göre, tatil seyahatlerinin değeri 2040 yılına kadar üç kat artabilir ve 5 trilyon dolardan 15 trilyon dolara yükselebilir.

BCG’nin “Tatil Seyahatlerinde 15 Trilyon Dolarlık Fırsatı Açığa Çıkarma” adlı araştırması, küresel turizm sektörünün geleceği hakkında bilgi vermek için 11 ülkede 5 bin tatilciyle yapıldı.

Araştırmaya göre, eğlence ve tatil amaçlı seyahat harcamaları, 2040 yılına kadar yılda 15 trilyon dolara kadar çıkarak üç kat artabilir.

Öte yandan, araştırmada havayolları, oteller ve diğer seyahat sektörünün 2024 yılında tatil amaçlı seyahatlerden 5 trilyon dolar gelir elde ettiği ve gelecek 15 yıl içinde bu gelirlerin 15 trilyon dolara yükselerek oteller ve diğer seyahat sektörü paydaşları için yeni fırsatlar yaratacağı belirtildi.

Orta Sınıfın Bu Büyümeye Katkısı

Gelişmekte olan pazarlarda seyahat etmeyi isteyen orta sınıfın artması ve insanların paralarını güzel anılar oluşturmak için harcamayı tercih etmeleri, söz konusu seyahat harcamalarındaki üç kat büyümenin temelini oluşturuyor. Eşyalar yerine deneyimlere verilen önemin artması da bu büyümeyi destekliyor.

Çin, Hindistan, Türkiye Öncülük Ediyor

BCG’nin araştırmasına göre, turizm sektörünün gelecekteki büyümesi özellikle Çin, Hindistan, Türkiye ve Suudi Arabistan gibi gelişmekte olan pazarlar tarafından yönlendirilecek.

Ayrıca, Y ve Z kuşağı gibi yeni hedef kitlelerin seyahat alışkanlıklarının değişmesiyle seyahat sektöründe yeni gruplar, kanallar ve kurallar ortaya çıkıyor. Yeni teknolojiler, yapay zeka ve sosyal medyanın seyahat planlama ve rezervasyon süreçlerindeki önemi giderek artıyor.

Seyahat Kuralları Yeniden Belirleniyor

Kişiselleştirilmiş tekliflerin ve sağlıklı yaşam, maneviyat ve lezzet deneyimlerinin talebinin artmasıyla seyahat sektöründe değişiklikler yaşanıyor. BCG Almanya Genel Müdürü ve Ortağı Christina Mühlenbein, “İnsanların seyahat alışkanlıklarındaki değişim, dijital gelişmeler ve yeni beklentiler seyahat kurallarını yeniden şekillendiriyor.” açıklamasında bulundu.

Related Posts

New York borsası yükselişle açıldı

New York borsası, ABD’nin yeni ticaret anlaşmaları yapacağı beklentileriyle haftanın ilk işlem gününe yükselişle başladı. Açılışta Dow Jones endeksi, yüzde 0,46 artarak 44.020,66 puana çıktı.

Çin dünyayı uyardı: Tarihin doğru tarafında yer alın

Pekin yönetimi, ABD’nin “karşılıklı tarifeler” kapsamında müzakere yürüttüğü ülkelerin, Çin’in çıkarlarını zedeleyecek anlaşmalar yapmasına karşı olduğunu bildirdi. Açıklamada “tarihin doğru tarafında yer alma” ve “çok taraflı ticaret sistemini savunma” çağrısı yapıldı.

Elektrikli araba sevdasına zeytine kıymayın efendiler!

halktv.com.tr – Erkan Ersöz / Özel Haber Türkiye’nin ağır siyasi gündeminin ortasında, zeytinlikleri maden sahasına çevirecek yasa yüksek itirazlara rağmen çıkarıldı. Maksat ülkenin hızla artan elektrik ihtiyacına karşılık gelmesi için daha çok …

New York borsası rekor kırdı: Yükselişin sırrı ne? (27 Haziran 2025)

Açılışta Dow Jones endeksi, yüzde 0,27 artarak 43.505,60 puana ulaştı. S&P 500 endeksi yüzde 0,16 artışla 6.150,71 puana ve Nasdaq endeksi yüzde 0,24 kazançla 20.217,27 puana çıktı. Böylelikle ABD Başkanı Donald Trump’ın 2 Nisan’da “karşılıklı …

Borsa güne güçlü başladı: İşte en çok kazandıran ve kaybettiren sektör

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, haftanın son işlem gününe yüzde 0,10 artışla 9.310,07 puandan giriş yaptı. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 1,04 ile turizm, en fazla kaybettirenler ise yüzde 0,29 ile ulaştırma ve madencilik endeksleri oldu.

Merkez Bankası rezervleri 7 hafta sonra ilk kez geriledi

Merkez Bankası rezervleri 7 hafta sonra ilk kez geriledi