Kalp gribi 20’lik gençleri yatağa düşürüyor

Kalp gribi hakkında Bahçeşehir Üniversitesi’nden Prof. Dr. Adnan Kaya, şaşırtan bilgiler verdi. Çoğu kişinin farkında olmadığı bu gribin belirtileri ise normal grip belirtileri.

NORMAL BELİRTİLER GÖSTERİYOR

Üst solunum yolu enfeksiyonun ardından gelişen kalp gribi, boğaz ağrısı, halsizlik, göğüs ağrısı, kalp çarpıntısı ve nefes darlığı gibi belirtilerle kendini gösteriyor.

ERKEKLER DİKKAT!

Dr.Kaya özellikle 20 ila 50 yaş arası erkeklerde görülen bu rahatsızlığın Kovid-19 sonrasında artış yaşadığını ifade etti. Tedavisi genelde istirahat ile atlatılsa da bazı hastalarda ciddi ritim bozukluklarına ve kalp yetmezliğine neden olabiliyor. 

DÜNYA GENELİNDE 2 MİLYON KİŞİDE GÖRÜLÜYOR

2 milyon kişide görülen kalp gribi tanısı konulurken ölümlerin yalnızca küçük bir kısmı bu rahatsızlıktan kaynaklanıyor. Kaya, miyokardit geçirenlerin bağışıklık sistemlerini güçlü tutmaları ve tekrar eden enfeksiyonlarda dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı.

Kalp gribi geçiren 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Arın Kıraç da şiddetli göğüs ağrısıyla uyanarak hastaneye başvurdu. Yapılan tetkiklerde kalp kasında iltihap saptanan Kıraç, kısa bir hastane sürecinin ardından sağlığına kavuştuğunu ve dikkatli bir şekilde spor yaşamına geri döndüğünü belirtti.

Related Posts

Et, süt, yumurta yok: Bilim insanları kilo vermenin en etkili yolunu buldu

Diyetle ilgili yapılan araştırmalar her geçen gün yeni bulgular ortaya koyarken, bilim insanlarından dikkat çekici bir açıklama geldi. Bitkisel temelli beslenme biçimi olan vegan diyeti uygulayanların, yalnızca hayvansal gıdalardan uzak durarak vücutlarındaki asit yükünü ciddi şekilde azalttığı ve bunun da doğrudan kilo kaybına yol açtığı belirtildi.

Prof. Dr. Korkut: Yaz enfeksiyonlarında en büyük bulaş kaynağı ellerimiz

Prof. Dr. Korkut: Yaz enfeksiyonlarında en büyük bulaş kaynağı ellerimiz

Kız çocukları için büyük tehlike! Ölüm riski en yüksek psikolojik rahatsızlık en çok onları etkiliyor…

Sosyal medya fenomeni Nihal Candan’ın hayatını kaybetmesiyle son günlerde gündeme gelen anoreksiya nervoza hastalığı hakkında bilgi veren Dr. Öğretim Üyesi Şule Arslan, sosyal medyanın da etkisiyle özellikle kız çocuklarının risk altında olduğunu belirtti. Arslan, anoreksiya nervoza hastalarının bazı yemek ritüelleri geliştirdiği uyarısında bulundu.

Uzmanı açıkladı: İdrar kaçırma problemi cerrahi yöntemlerle kalıcı olarak aşılabilir

Uzmanı açıkladı: İdrar kaçırma problemi cerrahi yöntemlerle kalıcı olarak aşılabilir

Hastanede tahtakurusu istilası

Çorum Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaşanan tahtakurusu istilasına ilişkin konuşan Genel sağlık – İş Sendikası Genel Başkanı Dr. Derya Uğur ‘’ Çorum Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde son yaşananlar sağlık sisteminin ne kadar kimsesiz bırakıldığının en somut ve güncel örneğidir’’ dedi.

Kurban etindeki ölüm katılığına dikkat! ‘12 saat oda sıcaklığında dinlendirmeli’

Et yemeklerinin ağırlıkta olduğu özenle kurulan sofralar ve birbirinden lezzetli ikramlar Kurban Bayramı’nın vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Uz. Dr. N. Sinem Türkmen, Kurban Bayramı’nda sağlıklı beslenme konuları hakkında bilgi verdi.